OIGO cofinanciert ijskappen voor patiënten AZ Maria Middelares

VZW OIGO cofinanciert ijskappen voor patiënten Algemeen Ziekenhuis Maria Middelares Gent.

Samenwerking met de Back on Track foundation van topsporter Thomas Van Der Plaetsen.

Op dinsdag 27 juni 2017 was OIGO te gast bij het Geïntegreerd Kankercentrum Gent (IKG) van het Maria Middelares Ziekenhuis, dit ter gelegenheid van de officiële ingebruikname van twee cold caps.

Voor veel patiënten is het uitvallen van het haar tijdens de chemobehandeling mentaal zwaar om dragen, het zelfbeeld krijgt bij velen een flinke deuk. Een cold cap (of ijskap) beperkt of voorkomt dit.

Deze cold caps zijn van de allernieuwste generatie, deze toestellen zijn dermate geëvolueerd dat de behandeling voor de patiënt heel wat comfortabeler kan gebeuren dan in het verleden mogelijk was.

Gezien het om vrij dure toestellen gaat werden een aantal verenigingen aangeschreven om mee te participeren in dit project. OIGO is bijzonder trots dat zij mochten en konden instaan voor een belangrijke cofinanciering bij de aankoop van deze toestellen. Een opvallende aanwezige was topsporter Thomas Van Der Plaetsen. Thomas is de oprichter van de stichting ‘Back on Track’. Deze vereniging heeft mee deze aankoop helpen realiseren.

Na afloop wou Thomas, samen met Christof Vulsteke, hoofd van het IKG, graag mee op de foto met enkele bestuursleden van OIGO.

thumbnail_PERSBERICHT20170710foto01

Leave a Reply