Fietsen voor OIGO 2014

De fiets aan de gevel van de buren heeft plaats gemaakt voor 3 poppen in de nationale driekleur ter gelegenheid van de Wereldbeker voetbal in Brazilië.
Het ‚ezelskotje’ en de garage van de firma Kuppens op de parking van Gerda en Marc zijn de stille getuigen van de voorbije editie van ‚Fietsen voor OIGO’.
Net zoals alle voorbije edities was het ook dit jaar opnieuw een schot in de roos!

Rode draad tijdens de verschillende vrijdagavonden was zonder twijfel het mooie weer. Was dit vorig jaar nog voorbehouden voor de rit in Laarne, dan konden de ritten in Kalken dit jaar ook telkens met schitterend weer doorgaan.

Het aangename lenteweer in combinatie met de leuke afterparty’s hebben er mee voor gezorgd dat we telkens een grote schare fietsers mochten verwelkomen.
De ritten werden telkens gereden op een mooi parcours. Voor de rit in Laarne had Annemie de zware taak van Marc overgenomen om op haar beurt een route uit te tekenen. Het nagelnieuw parcours kon na afloop op heel wat bijval rekenen.

Dit jaar werd er bewust gekozen voor meer veiligheid. Het OIGO autootje voor de fietsers bleek een geslaagde zet. Daarnaast waren er telkens voldoende begeleiders zodat elke fietser ongestoord kon genieten van zijn fietstocht en na afloop veilig kon afstappen aan het grootste (tijdelijke) terras van Kalken.

De barmeiden tekenden ook dit jaar present net zoals de verschillende personen en verenigingen die voor overheerlijke pannenkoeken, croque monsieurs, hotdogs, tapa’s,  frietjes en zoveel meer hebben gezorgd. Voor het muzikaal gedeelte konden we dit jaar rekenen op een aantal nieuwe groepen waaronder de ‚Dancing Doctor’. Crooner Alain zorgde bij deze editie opnieuw voor een geweldige afsluiter, de Koffiestraat was voor één avond de grootste dansvloer van Kalken en verre omstreken!

250 ontbijters op de traditionele ontbijteditie werden moeiteloos gehaald, de ‚Koninklijke Harmonie’ was eens te meer tot de nok gevuld. Ondanks de massale toeloop  verliep alles gesmeerd, mede dank zij een hele schare vrijwilligers die alles in goede banen leidden. Het was nagelbijten toen Gerda de micro nam en het voltallige OIGO bestuur op het podium riep. Na een woordje van dank aan alle vrijwilligers, deelnemers en sponsors (met een speciaal dankwoordje voor Veerle en Tom Imschoot-Neus) was het moment aangebroken om het resultaat van dit jaar bekend te maken.

Toen elk van de bestuursleden zijn blaadje had omgedraaid kon Gerda het mooie resultaat van 10.110  eur bekend maken. Wat volgde was een geweldig applaus waarbij de decibels niet werden gespaard!

Een 40-tal recreatieve fietsers startten rond de klok van 10h de laatste rit van Fietsen voor OIGO 2014. Opnieuw was de zon van de partij, de traditionele receptie achteraf op het terras van Gerda en Marc kon verlopen bij zomerse temperaturen. Dit laatste drankje en hapje betekende meteen ook het orgelpunt van deze editie.

Wij houden eraan Gerda en Marc van harte te bedanken voor de organisatie en het prachtige resultaat. Dank ook aan de tientallen vrijwilligers die op één of andere manier er mee hebben voor gezorgd dat alles perfect is verlopen. Tenslotte ook een speciaal dankwoordje voor de vele sponsors zonder wiens financiële en/of materiële hulp wij dit resultaat
nooit hadden kunnen bereiken!

Op naar een nieuwe Fietsen voor OIGO in 2015!

VZW OIGO

Leave a Reply