hoofdkoeltoestel voor OLV ziekenhuis Waregem

Op woensdag 7 februari waren enkele bestuursleden van OIGO, samen met Kimberly en Els van de VZW Over The Rainbow aanwezig in het OLV Ziekenhuis te Waregem ter gelegenheid van de officiële ingebruikname van de nieuwe ijskap.

Voor veel mensen is het verliezen van het haar tijdens de behandeling mentaal zwaar om dragen, hun zelfbeeld krijgt dan vaak een flinke deuk. Een hoofdkoeltoestel (ook wel ijskap genoemd) voorkomt of beperkt het haarverlies.

In 2014 financierde OIGO de aankoop van een eerste toestel voor de oncologiepatiënten. Heel wat patiënten werden hiermee al geholpen, de vraag overschreed al snel de capaciteit van 1 toestel.

Sedert een aantal jaren organiseert de VZW Over The Rainbow met succes de Valentijnsloop en Wandelen voor OIGO. Dank zij de opbrengst van beide organisaties konden voldoende fondsen worden verzameld om een tweede, en meteen ook dubbele ijskap aan te kopen. Die zal worden ingezet in de zorg voor de patiënten van het OLV Ziekenhuis in Waregem.

Leave a Reply