Dankmoment met officiële inhuldiging van de dagzaal oncologie

Tijdens de Warmste Week van 2017 zette de Vrije Basisschool Sint-Macharius van Laarne letterlijk zijn beste beentje voor. Via een wandelmarathon zamelden de jongeren samen meer dan 10.000 euro in voor de actie LoLa4life ten voordele van de vzw’s Oigo en Koester. Zelfs de allerkleinsten deden mee en stapten rondjes op de speelplaats. Dankzij hun inspanningen werd het mogelijk de dagzaal op de afdeling oncologie van en bijzondere make-over te geven. “Tijdens mijn opname kwam ik dagelijks ontspannen in deze ruimte. Ik voelde me even minder ‘patiënt'”, klinkt het bij Stijn Deceuninck. 

Heel wat patiënten maken dagelijks gebruik van de ruimte, die dankzij de lounge-zetels, de ronde tafel en het tekenbankje voor de kinderen een warme, gezellige sfeer kreeg. “Ik lag zelf vijf weken lang in een tweepersoonskamer. Sommige van mijn medepatiënten waren heel ziek en hadden hun rust meer dan nodig. Ik voelde me zelf relatief goed, en vond het dan ook fijn om in de dagzaal wat te gaan werken aan mijn computer of een spelletje Scrabble te spelen met mijn vriendin. Ook voor een gesprek in alle vertrouwen met de arts of verpleegkundige leent de zaal zich goed.”

Dankmoment

Op woensdag 9 mei 2018 kwamen een aantal jongeren, de directie van de basisschool, een aantal bestuursleden van de vzw Oigo, en de initiatiefnemers van LoLa4life Danny Clincke en Martin Blancquaert langs in het ziekenhuis voor een dankmoment met officiële inhuldiging van de dagzaal. Ook binnenhuisarchitecte Carine Schotte die zich belangeloos heeft ingezet voor de inrichting van de ontmoetingsruimte werd in de bloemetjes gezet.

Leave a Reply