OIGO schenkt laserpennen aan OLV van Lourdes ziekenhuis te Waregem en ASZ te Aalst

OIGO financiert laserpennen ( ter waarde van 5000 euro elk )  voor het O.L.V. van Lourdes ziekenhuis te Waregem en het oncologisch dagziekenhuis van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis in Aalst.

Patiënten die behandeld worden met chemo- of radiotherapie hebben vaak een ontsteking van het mondslijmvlies (orale mucositis). De aften en/of het ontstoken mondslijmvlies kunnen erg hinderlijk en pijnlijk zijn. Dankzij een laserbehandeling kan deze pijn verzacht worden.

Chemo- en/of radiotherapie werkt niet alleen in op de kankercellen, maar kan ook de cellen ter hoogte van de mond aantasten. Hierdoor kunnen mondklachten en orale mucositis ontstaan. De lasertherapie (LLLT = Low Level Laser Therapie) is één van de weinige behandelingen bij orale mucositis. Het zorgt voor een onmiddellijke pijnstilling, zorgt voor een versnelling van het genezingsproces, remt toenemende orale mucositis en heeft een ontstekingsremmende werking. Deze lasertherapie is pijnloos en zorgt ervoor dat de behandeling voor de kankerpatiënt aangenamer verloopt.

Leave a Reply