OIGO VZW investeert mee in rustgevende en stressvrije patiëntenkamers in ASZ Wetteren

Zeven kamers voor de oncologische patiënten in het dagziekenhuis van de ASZ campus in Wetteren werden opgefrist met wandvullende fotoprints met de steun van de OIGO VZW

Opgefriste kamers op de afdeling oncologie. © ASZ Wetteren

Het creëren van de optimale patiëntenkamer waarin de patiënt zich snel thuis voelt, zorgt voor een daling van het stressniveau en een verkorte hersteltijd. Want een bezoek aan een ziekenhuis is per definitie stressvol en niet leuk. Kleurgebruik, licht en uitzicht zorgen ervoor dat de stress van een ziekenhuisbezoek wordt verminderd. De ruimtelijke indeling moet bijdragen aan het welbevinden van patiënten, medewerkers én bezoekers.

Opgefriste kamers op de afdeling oncologie. © ASZ Wetteren

“We willen het verblijf van een patiënt in ons ziekenhuis in de beste omstandigheden laten verlopen. Ik wil dan ook graag OIGO van harte bedanken voor de financiering van deze mooie opfrissing. We streven naar kwaliteitsvolle en warme zorg, maar een aangename en rustige omgeving is even belangrijk”, zegt Didier Teerlinck, hoofdverpleegkundige van het dagziekenhuis. OIGO voorzag hiervoor een bedrag van om en bij de 4.500 euro.

Leave a Reply