“Fietsen voor OIGO” brengt 8.250 euro op

Het Nieuwsblad
Laarne – Aan de vier fietstochten van de elfde editie van ‘Fietsen voor OIGO’ namen in totaal zo’n 650 fietsers deel. Zij verzamelden maar liefst 2.982 euro aan sponsorgelden voor het aantal gereden kilometers. Via de opbrengst van de hapjes en drankjes na de fietstochten ging dit bedrag nog flink de hoogte in. Naar jaarlijkse gewoonte werd er ook weer een “Fietsen voor OIGO ontbijt” georganiseerd. Bijna 350 deelnemers zorgden voor een opbrengst van 1.920 euro.

Het totale bedrag gaat naar het OIGO-project 2018

De gelden zullen besteed worden aan de aankoop van een lasertoestel voor de behandeling van pijnlijke aften in de mond- en keelholte als gevolg van de chemobehandeling. Dit toestel is uniek, de pijnverzachting gebeurt quasi direct, de genezing binnen een paar dagen. Dit voor het UZ Gent.

Een deelproject dat ook gefinancierd wordt door OIGO is de inrichting van comfortabele en functionele gespreksruimtes in het A.Z. Sint-Lucas en in het UZ Gent.

Ook het Palliatief Netwerk Aalst-Dendermonde en Gent-Eeklo worden gesteund. OIGO financiert dit jaar de aankoop van comfortmatrassen, zitkussens en de aankoop van drie medicatie- of pijnpompen. De matrassen en zitkussens zijn bedoeld om decubituswonden te vermijden bij mensen die bedlegerig of niet meer mobiel zijn.

Voor het Maria Middelares Ziekenhuis en het Jan Palfijn Ziekenhuis worden er elektrische relax- en massagezetels aangekocht.

Net zoals in de voorbije jaren worden ook in 2018 de verwendagen voor patiënten van Laarne en Kalken, in behandeling of herstellende van kanker, ingericht. In samenspraak met de plaatselijke huisartsen zal aan de patiënten opnieuw de mogelijkheid worden geboden om een dagje te genieten in het gezelschap van andere lotgenoten. Voor veel patiënten de bevestiging er niet alleen voor te staan.

Door WesleyPoelman

Leave a Reply