12de editie van “Fietsen voor OIGO” brengt 8.125 euro op.

Aan de vier fietstochten van de twaalfde editie van ‘Fietsen voor OIGO’ namen in totaal zo’n 500 fietsers deel. Zij verzamelden maar liefst 2.183 euro aan sponsorgelden voor het aantal gereden kilometers. Via de opbrengst van de hapjes en drankjes na de fietstochten ging dit bedrag nog flink de hoogte in.

Naar jaarlijkse gewoonte werd er ook weer een “Fietsen voor OIGO ontbijt” georganiseerd. Bijna 350 ontbijters zorgden voor een opbrengst van 3.401 euro.

Het totale bedrag gaat naar het OIGO-project 2019.

De gelden zullen besteed worden aan de aankoop van een lasertoestel voor de behandeling van pijnlijke aften in de mond- en keelholte als gevolg van de chemobehandeling. Dit toestel is uniek, de pijnverzachting gebeurt quasi direct, de genezing binnen een paar dagen. Dit voor het Algemeen Stedelijk Ziekhuis Aalst en het Onze Lieve Vrouw van Lourdes Ziekenhuis te Waregem.

Een deelproject dat ook gefinancierd wordt door OIGO is de inrichting van comfortabele en functionele gespreksruimtes in het Algemeen Ziekenhuis Sint-Lucas en in het Maria Middelares Ziekenhuis te Gent en een ruimte voor schoonheidsverzorging in het Onze Lieve Vrouw van Lourdes Ziekenhuis te Waregem.

In het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis Wetteren worden de kamers waarin de chemobehandeling plaats vindt, in een gezelliger jasje gestoken en opgefleurd met mooie natuurfoto’s. Dit allemaal om de behandeling van de patiënt wat aangenamer te laten verlopen. 

Het overbrengen van de slechte boodschap naar (klein)kinderen is vaak een heel moeilijke en pijnlijke gebeurtenis. Jeugdboekjes, op maat van jonge patiënten, kunnen helpen om deze ervaring voor beide partijen minder zwaar te maken.  OIGO financiert zulke boekjes voor het Algemeen Ziekenhuis Lokeren, het Maria Middelares Ziekenhuis te Gent en het Palliatief netwerk Gent-Eeklo. Net zoals in de voorbije jaren worden ook in 2019 de verwendagenvoor patiënten van Laarne en Kalken, in behandeling of herstellende van kanker, ingericht. In samenspraak met de plaatselijke huisartsen zal aan de patiënten opnieuw de mogelijkheid worden geboden om een dagje te genieten in het gezelschap van andere lotgenoten. Voor veel patiënten de bevestiging er niet alleen voor te staan.

Leave a Reply