OIGO financiert medicatiepompen voor Netwerk Palliatieve Zorg Waasland

OIGO financiert dit jaar de aankoop van twee medicatie- of pijnpompen, ook wel spuitaandrijvers genoemd, voor het Netwerk Palliatieve Zorg Waasland. De palliatieve thuiszorgequipe Waasland biedt patiënten thuis in hun eigen vertrouwde omgeving zoveel mogelijk comfort en een efficiënte pijnbehandeling.

Naast de behandeling van pijn wordt een spuitaandrijver ook opgestart om andere ongemakken zoals bij voorbeeld braken, onrust en ademhalingsproblemen efficiënt en snel te behandelen. Het apparaat werkt op een batterij en zorgt voor de toediening van de medicatie over een periode van meestal 24 uur. Door het gebruik van een spuitaandrijver kan de patiënt langer thuis blijven en hoeft hij niet in het ziekenhuis te worden opgenomen. De kostprijs van een medicatiepomp is ongeveer 1.500 euro. Een delegatie van OIGO was aanwezig bij de officiële overhandiging van de medicatiepompen.

Leave a Reply