VZW OIGO financiert gespreksruimtes en waakkoffers in AZ Sint-Lucas en UZ Gent.

Zowel in het AZ Sint-Lucas als in het UZ Gent heeft VZW OIGO de inrichting van verschillende gespreksruimtes gefinancierd.

Even je verhaal doen aan de oncopsycholoog of de begeleidingsverpleegkundige kan voortaan op een aangename manier. De ruimtes werden ingericht tot gezellige gespreksruimtes. De huiselijke sfeer met comfortabele zetels, planten, posters brengt de patiënt meteen tot rust.

In het UZ Gent financierde VZW OIGO ook 2 waakkoffers voor het Palliatief Support Team.

Waken bij een stervende naaste is zinvolle ‘trage’ tijd. Het is aanwezig zijn bij de stervende, mijmeren over het verleden en met elkaar delen van verhalen en herinneringen, maar ook bewust afscheid nemen. De koffer speelt in op de 4 noden van wie afscheid neemt.  Informatie: boekjes, infofolders. Praktische ondersteuning: informatie, aroma. Emotionele ondersteuning: polsbandje, dekentje, muziek, theelichtje. Veranderingen in rol en identiteit: herinneringen vastleggen via camera, schriftje.

Er werden 5 gespreksruimtes en 2 waakkoffers gefinancierd door VZW OIGO voor een bedrag van om en bij de 45.000 euro. De firma Vescom schonk de wandbekleding.

OIGO bestuursleden en personeel van het AZ Sint-Lucas.
OIGO bestuursleden en personeel en patiënten van het UZ Gent.
gespreksruimte AZ Sint-Lucas.
gespreksruimte UZ Gent.
waakkoffer Palliatief Support Team UZ Gent

Leave a Reply