Tocht van de hoop

Tocht van de hoop © Bennie Vanderpiete Lochristi

 © Bennie Vanderpiete

Geen LoLa4Life in 2020. Maar initiatiefnemers Bart Gunst en Danny Clincke willen met hun “Tocht van de hoop” op 19 december een lichtpunt zijn in donkere tijden.

2020 loopt op zijn laatste benen en het was – op zijn minst – een bijzonder jaar. Het coronavirus drukt al sinds begin maart zwaar zijn stempel op de hele samenleving.
Eén van de laatste grote evenementen in onze gemeente voor de (eerste) lockdown, was Lola4Life 2.0.

Tocht van de hoop © Bennie Vanderpiete Lochristi

LoLa4Life

Op 21 december 2019 was er de 2de editie van de loop-en wandeltocht met vertrek in Laarne en instapplaatsen in Beervelde, Lochristi en Zaffelare. Hyfte en Kalken waren de 2 eindpunten. Net als bij de eerste uitgave in 2017 was het de bedoeling om – in het kader van de warmste week – geld in te zamelen voor het goede doel. Ook LoLa4Life 2.0 was een groot succes met opnieuw enkele honderden deelnemers. Het evenement haalde maar liefst 40.561 euro op. Dat geld werd verdeeld onder het kinderkankerfonds Koester en OIGO (Opgeven Is Geen Optie), een organisatie die kankerpatienten bijstaat. 

Tocht van de hoop © Bennie Vanderpiete Lochristi

Een grootschalig evenement als LoLa4Life organiseren is in deze tijden niet mogelijk. En ook de warmste week heeft het geweer van schouder veranderd. De nadruk ligt niet meer bij het inzamelen van geld ten voordele van het goede doel, maar op het nemen van initiatieven om zo het verschil te maken voor mensen die het moeilijk hebben.

Tocht van de hoop © Danny Clincke Lochristinaar

Tocht van de hoop

Toch wilden Danny Clincke en Bart Gunst, de initiatiefnemers van LoLa4Life 2.0, ook in 2020 een actie organiseren die een lichtpunt kan zijn in deze donkere tijden.

En op zaterdag 19 december wordt de “Tocht van de hoop” gewandeld en gelopen. Een tocht die volledig symbolisch is en bewust (en noodgedwongen) kleinschalig gehouden wordt.

“Op zaterdag 19 december zullen we met een groepje van maximum 4 lopers en 4 wandelaars 42 km afleggen. Dit zal volledig coronaproof gebeuren. De wandelaars zullen om 8 uur starten in Laarne, de lopers vertrekken wat later. Na de start in Laarne doet men achtereenvolgens Beervelde, Lochristi, Hyfte, Zaffelare en Zeveneken aan, om aan te komen in Kalken. 
We kozen als naam voor “Tocht van de Hoop” omdat we toch mogen stellen dat er stilletjes aan licht komt aan het einde van deze gitzwarte tunnel. We hopen ook op een beetje sfeer langsheen het parcours en proberen – op ons traject – ook een passage bij enkele woonzorgcentra in te lassen. Ook moet deze tocht een symbool zijn van de samenhorigheid tussen de gemeenten Lochristi en Laarne, wat in het verleden ook al voor een warm gevoel zorgde in de kerstperiode”
 klinkt het bij de organisatie.

Tocht van de hoop © Bennie Vanderpiete Lochristi

Deelnemers

De 4 deelnemers die gaan wandelen komen alle vier uit Laarne en Kalken en zijn – naast Danny Clincke – Peter Vermassen, Saskia Vermeulen en Annick Hanselaer. De 4 lopers zullen vermoedelijk allen uit Lochristi komen, al dienen de laatste 2 namen van de marathonlopers die medeorganisator Bart Gunst en Hilde Dosogne zullen vergezellen, nog definitief ingevuld worden.

Binnenkort stellen we u hier het volledige traject en de deelnemers uit Lochristi voor.

(Foto’s Bennie Vanderpiete, Hilde Dosogne, Danny Clincke)

Leave a Reply