OIGO bezocht afdeling Oncologie in AZ Alma

Een delegatie van de vzw OIGO kwam langs in AZ Alma en bezocht de afdeling Oncologie van hoofdverpleegkundige Hilde De Reu en ook de Oncolounge op dezelfde afdeling. OIGO schonk eerder dit jaar een Hilotherm Chemocare aan ons ziekenhuis. Dit is een toestel dat zorgt voor hoofdhuidkoeling en dat zo haaruitval bij sommige chemokuren kan voorkomen of verminderen. Het toestel wordt voornamelijk ingezet bij borstkankerpatiënten, maar ook andere kunnen er gebruik van maken.

De vzw OIGO zamelt fondsen in om in twaalf ziekenhuizen in voornamelijk Oost- en West-Vlaanderen schenkingen te doen. Die schenkingen zijn altijd toestellen of materiaal die zorgen voor meer comfort voor de oncologische patiënten. Op die manier blijven ze helpen om hun naam in de praktijk om te zetten: Opgeven Is Geen Optie! AZ Alma dankt vzw OIGO voor de steun.

Op de foto zien we de delegatie van OIGO, omringd door oncoloog dokter Muriel Thienpont, de oncocoaches en het team van de afdeling Oncologie.

Leave a Reply