Project 2015

Kimberly De Frene en haar team organiseren in Desselgem al een aantal jaren met succes ‘Wandelen voor OIGO’ . Dit jaar tekende Kimberly ook voor de eerste editie van de ‘Valentijnsloop’. Beide organisaties leverden al fllink wat euro’s op voor OIGO.

Het was voor ons dan ook leuk dat wij vanuit het OLV Ziekenhuis in Waregem de vraag gesteld kregen of OIGO kon instaan voor de aankoop van een lasertoestel en/of ijskap.

Een lasertoestel voor de behandeling van pijnlijke aften in mond- en keelholte tijdens de behandeling met chemo, heeft ondertussen zijn nut al meermaals bewezen. Zo kochten wij reeds een 4-tal toestellen voor de afdelingen Hematologie BMT en Medische Oncologie binnen het UZ Gent.

Voor veel patiënten is het uitvallen van het haar tijdens de behandeling mentaal zwaar om dragen, het zelfbeeld krijgt bij velen een flinke deuk. Een behandeling met de ijskap voorkomt of beperkt de haaruitval bij patiënten tijdens de chemokuur.

OIGO heeft ingestemd met de aankoop van beide toestellen omdat deze zorgen voor extra comfort aan de patiënt tijdens de behandeling.

+++++
Het overbrengen van de slechte boodschap naar (klein)kinderen is vaak een heel moeilijke en pijnlijke gebeurtenis. Men weet vaak niet wat men best wel of niet vertelt over kanker en kankerbehandeling, hoe men dit uitlegt en welke woorden men hiervoor best gebruikt. Af en toe willen (groot)ouders hun (klein)kinderen zo weinig mogelijk vertellen om hen te sparen, terwijl de ervaring aantoont dat kinderen die een goede uitleg op hun niveau krijgen, kanker toch een plaats kunnen geven in hun leven.

In het Maria Middelares Ziekenhuis in Gent is een kleinschalig project opgestart met de bedoeling om deze ervaring voor beide partijen, minder zwaar te maken.
Het project “Psycho-educatie voor kinderen voor en door kankerpatiënten” voorziet in een informatiepakket, bestaande uit 2 jeugdboekjes op maat van jonge patiënten, gebundeld in een zelfgehaakt opbergtasje.
OIGO is opnieuw vereerd een dergelijk mooi project te mogen helpen opstarten.

Chemo-Kasper  GROTE BOOM IS ZIEK
+ + + + +

Op 11 maart vindt voor de 4e maal een infoavond plaats. In het internationaal jaar tegen Darmkanker mogen wij dokter Luc Colemont, voorvechter in de strijd tegen darmkanker en oprichter van de VZW ‘Stop Darmkanker’, verwelkomen. Zijn jarenlange ervaring op dit domein staat garant voor een leerrijke en boeiende avond.
In het najaar organiseren wij ook een 2e infoavond op 18 november met als gastspreker Manu Keirsse. Manu Keirsse is een veel gevraagde spreker en auteur van verschillende werken rond de emotionele beleving van kanker.
+++++
Ook dit jaar zijn er onze verwendagen. Voor deze editie wijken wij uit naar een nieuwe locatie. De schitterende nieuwe locatie en het leuke concept blijven de ideale ingrediënten voor een gezellig dagje kuren met lotgenoten. Ervaringen kunnen delen met iemand die voor dezelfde uitdagingen staat vormt voor velen een extra stimulans.

Bij iedereen doet het deugd om op het einde van de dag te weten dat zij niet alleen staan in hun strijd tegen deze oneerlijke ziekte.

Leave a Reply